Ogórki po żydowsku

Ogórki po żydowsku

Zadzwoniłem do kolegi i zapytałem co robi....Odpowiedział, że zajmuje się "termiczną obróbką wodną ceramiki, aluminium i stali nierdzewnej w ograniczonych warunkach technicznych pod ścisłym nadzorem zlecającego". Zrobił na mnie ogromne wrażenie. Kiedy bardziej zaintreresowałem się tematem, okazało się, że zmywa naczynia pod nadzorem żony :)))
Dzisiaj propozycja na obiadki zimową porą: ogórki po żydowsku - pyszne!
2 kg ogórków, seler, pietruszka, marchewka, cebula, gałązki kopru, listki natki pietruszki, listki selera, liść laurowy, ziele angielskie.
Zalewa: 1,5 szklanki octu 10%, 7,5 szklanek wody, 3 łyżki soli, 1,5 szklanki cukru.
Wszystkie składniki zagotować i wystudzić.

Ogórki przekroić na cztery części, pozostałe warzywa w słupki. Do każdego słoika włożyć po kilka kawałków z każdego warzywa i po kilka listków natki pietruszki i selera. Zalać zalewą i pasteryzować 3 minuty od zagotowania wody.

Pozdrowionka dla wszystkich :*

babcia1

babcia1 2019-08-22

Praca bardzo odpowiedzialna i wymagająca dokładności ..i skupienia!!hihi a ogóraski na pewno pychota u mnie już raczej kończą się

prince8

prince8 2019-08-22

Zapasy rosną na zimowe dni ... miłegooooooooooooo ;)

anad60

anad60 2019-08-22

Ogórasy pierwszej klasy !!!

asia70

asia70 2019-08-22

Ogórki na całego

dodaj komentarz

kolejne >