Koncentrat buraczany na zupę

Koncentrat buraczany na zupę

Kolejny przepis na koncentrat buraczany na zupę - tym razem z gotowanymi burakami i octem...

Malutkie buraczki ugotować z łupiną, obrać i ułożyć w słoikach.
Do każdego słoika dać: łyżkę cukru, łyżkę soli, łyżkę octu,
2 kulki ziela, liść laurowy, 2 ząbki czosnku, baldachim kopru (lub koperek zielony), wodę.
Pasteryzować na małym ogniu ok.40 minut.

babcia1

babcia1 2019-11-09

o super sposób na malutkie buraczki!!

wiolusk

wiolusk 2019-11-09

Uwielbiam takie buraczki

anyzarg

anyzarg 2019-11-10

Witam zabierem jeden sloiczek i uciekam

ewci1

ewci1 2019-11-11

Uwielbiam buraczki ,czasami robie kiszonki......

dodaj komentarz

kolejne >