Cukinia po meksykańsku

Cukinia po meksykańsku

Babcina mądrość mówi: Za plecami każdego silnego mężczyzny stoi kobieta...stoi i pi*rdoli :)))

Polecam cukinię po meksykańsku - pycha!

2 kg cukinii, 1 główka czosnku, 1 łyżka soli, 1 łyżeczka chilli, 1 łyżeczka papryki słodkiej, 2 pomidory, 250 g cukru, ¾ szklanki octu 10%, olej.

Cukinię umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Czosnek obrać, pokroić na kawałki. Cukinię, czosnek, sól, chilli oraz paprykę słodką wymieszać, odstawić na 2 godziny. Po tym czasie cukinię włożyć do słoików. Pomidory obrać ze skórki, zblendować, dodać cukier, ocet i zagotować. Cukinię zalać zalewą i do każdego słoika dodać 1 łyżkę oliwy. Pasteryzować 10 minut od zagotowania.
Tym razem zamiast pomidorów dałam gotową passatę (przepis: https://www.garnek.pl/kimeraj/33360621/wloska-passata-przecier)

astra40

astra40 2020-09-02

Musi być pyszna!

anad60

anad60 2020-09-02

Oj to na pewno smakuje !!!

dodaj komentarz

kolejne >