Nadziewane pomidory

Nadziewane pomidory

Ktoś się orientuje, czy jest teraz możliwość zachorować na zwykłą grypę? Czy od razu koronują?
Teraz w miejscu publicznym lepiej pierdnąć niż kichnąć albo kaszlnąć :/

W międzyczasie rozważań zapraszam na pyszną przekąskę (ilość składników dowolna):
5 dużych pomidorów, puszka kukurydzy, 200 g szynki konserwowej (bądź innej), rzodkiewka, szczypiorek (u mnie mrożony), natka pietruszki (u mnie również mrożona), majonez.

Składniki można dobierać sobie różniste wg gustu, smaku i ochoty :)

Pomidory umyć, ściąć wierzchy i małą łyżeczką (lub specjalnym ustrojstwem) wydrążyć środki (miąższ można wykorzystać do zupki tudzież innej strawy). Pomidory w środku posolić i odwrócić do góry doopką, żeby obciekły z nadmiaru wody.
Szynkę i rzodkiewkę pokroić w kostkę, szczypiorek i pietruszkę pokroić drobno, kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki wrzucić do miseczki, dodać majonez, sól, pieprz i wymieszać. Tak przygotowanym pomaziajstwem napełnić wydrążone pomidory.

niusia1

niusia1 2020-10-03

i ładnie i pysznie- ustawię się w kolejce może mi się dostanie,ale do koronacji się nie ustawiam- w żadnym wypadku

helios7

helios7 2020-10-03

Jak zawsze, Kasiu, u Ciebie na wesoło:) Przekąska ładnie się prezentuje. Miłej niedzieli.

krysty9

krysty9 2020-10-04

fajny sposób na podanie sałatki. I smacznie i pięknie

anad60

anad60 2020-10-04

Znam i wiemm że są pyszne.....jadłam no trochę lat minęło
dobrze że mi przypomniałaś o tym przepisie....Dzięki Kasiu :)

prince8

prince8 2020-10-04

Pięknego dnia Jesieni miło pozdrawiam ... ;)))

dodaj komentarz

kolejne >