Fuczki - placki z kiszonej kapusty :))

Fuczki - placki z kiszonej kapusty :))

- Proszę podwinąć rękaw, będziemy szczepić.
- A w doopę można?
- Można. Ale najpierw szczepionka.

Jest piątunio, jest bezmięsny obiadek :) Dzisiaj fuczki, czyli bieszczadzkie placki z kapusty kiszonej. Pycha!
– 300 g odciśniętej kapusty kiszonej
– 200 g mąki
– 150 g mleka lub wody
– 2 jajka
- czerwona cebula
- marchew
- biała cebula
– sól i pieprz do smaku
– opcjonalnie: kminek,cząber, majeranek.

Wszystko mieszamy razem, kapustę trochę posiekać. Doprawić do smaku i smażyć jak tradycyjne placki ziemniaczane.

Z tych proporcji wychodzi ok.12 szt średniej wielkości placków.

krycha2

krycha2 2021-05-07

Trzeba spróbować....

ijkk1

ijkk1 2021-05-07

muszę wypróbować - dzięki za przepis i szczepionkę (*,*)

astra40

astra40 2021-05-07

Jeszcze nie jadłam;)
Na pewno znakomite, jak wszystko u Kasi;)

helios7

helios7 2021-05-11

Na pewno pyszne:))

gonia7

gonia7 2021-05-18

:) Kasieńko zrobiłam, spróbowałam i ... przepyszne!!!
Dziękuję Kochana Kobieto :*

dodaj komentarz

kolejne >