[6446101]

zawijane mięso z kaszą i grzybami

* 5 kotletów schabowych lub karczek
* 2 cebule
* pół łyżki masła
* 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej średnia
* szklanka wody
* 5 suszonych grzybów lub świeżych
* jajko
* mąka
* bułka tarta
* sól,pieprz
* natka pietruszki.

troszkę inne kotleciki
Etapy przygotowania

* jeśli mamy świeże grzybki obsmażamy na masełku pieprzymy i solimy jeśli suszone gotujemy w małej ilości wody ,wyjmujemy i drobno siekamy

* pół szklanki kaszy wsypujemy do gotującej się wody(szklanka) dodajemy 1/2 kostki smakowej(cielęca) kiedy kasza dochodzi dodajemy grzybki i jeszcze chwilkę gotujemy kasza musi być gęstawa odstawiamy do wystygnięcia
* cebulkę kroimy w piórka ,rumienimy na maśle,dzielimy na ilość kotletów
* na rozbite kotlety nakładamy natkę,łyżkę kaszy rozsmarować na wierzch kładziemy jedną cześć cebulki,zwijamy w rulon.
* obtaczamy w mące,jajku,bułce i smażymy na małym ogniu ze wszystkich stron podajemy z surówką.smacznego.

dodane na fotoforum:

hashi28

hashi28 2009-07-29

na to też...dzieki

klaudyn

klaudyn 2009-07-29

jest na fotoforach gotuje pozdrawiam.jestem w trakcie wkładania przepisów.

kavka64

kavka64 2009-07-30

Czuję ten zapach...

klaudyn

klaudyn 2009-07-30

pyszne,jest miłego dnia.pozdrawiam

olena

olena 2009-07-30

mmm jakie pyszności u Ciebie . cieszę się , że trafiłam na Twoją galerię..

eporemb

eporemb 2010-02-02

mniam mniam,ściągnełam przepisik i zrobiłam były smaczniutkie,ale czy tak jak Twoje.....??

(komentarze wyłączone)