bigos z młodej kapusty

bigos z młodej kapusty

* kapusta(duża)
* 60dag mięsa
* 50dag wędliny
* cebula +szczypior
* koper
* 3liście laurowe
* 4ang.ziela
* kostka bulionowa(wędzony boczek)
* kostka wołowa
* pieprz w ziarnkach
* pieprz zmielony

kapusta+mięso =coś smacznego
Etapy przygotowania

pyszna kapusta

* mięso płuczemy wstawiamy w małej ilości wody(aby było przykryte)dodaje przyprawy i posiekaną cebulkę oprócz szczypioru i kopru.
* kapustę szatkujemy
* wędlinę podsmażamy na patelni(jeśli to cienka kiełbasa to bez tłuszczu
* ugotowane mięso wyjmujemy kroimy na małe kawałki
* kapustę wkładamy do wywaru po mięsie,dodajemy mięso gotujemy do miękkości
* pod koniec gotowania dodajemy podsmażoną kiełbasę,szczypior,koper pokrojony
* gotujemy moment i gotowa kapusta,można dopieprzyć lub dosolić wg smaku

dodane na fotoforum:

ewita68

ewita68 2009-07-29

mniam, mniam pyszność :))

(komentarze wyłączone)