* średnia kapusta
* 1 kg mięsa różnego
* jajko
* przyprawa w płynie do smaku
* pieprz
* torebka ryżu brązowego ( 10 dag )
* 5 pasków wędzonego boczku
* 2 cebule
* olej
szybkie gołąbki pachnące boczkiem
Etapy przygotowania
* kapustę sparzamy, odcinamy liście, ścinamy gruby nerw
* ryż gotujemy na wpół twardo
* cebule podsmażamy na oleju, na złoty kolor dodajemy do ryżu
* mięso mieszamy z ryżem i przyprawami
* nakładamy na liście zwijamy układamy ciasno w garnku, przekładamy wędzonym boczkiem,posypujemy Vegetą
dodane na fotoforum:
elaaaa 2009-08-12
Smacznego. Zgłodniałam, ale to dobrze, bo ciężki dzień w pracy miałam i trzeba coś zjeść...dostanę jednego ? :)
kocurq 2009-08-12
Sa przepyszne!!!!
Uwielbiam je...
...no wziawszy pod uwage,ze ja bez boczku to w ogole nie moglabym zyc;))))
Milego popoludnia;)
kocurq 2009-08-12
A gdy zmrużysz oczka
i poczekasz chwilę
nadleci gwiazdeczka
piękna jak motylek
siądzie na poduszce
bajeczkę opowie
taką czarującą
aż zakręci w głowie ___★
DOBRANOC;)
agatap6 2009-08-12
dobranoc
kaska81 2009-08-12
....._▄_
....♦(';')♦
0==/--==0
..../___
....._| |_ przyszłam na chwileczke zyczyc miłej nocki dobranoc...
julka2 2009-08-12
Witam i cieplutko pozdrawiam,dzieki za przyjecie mnie do ulubionych i nawzajem,spokojnej nocki:)
danka1 2009-08-12
A ja dziś też jadłam gołąbeczka na obied, ale dla Was nie mam.
bunia 2009-08-12
Hej - takich nie robiłam Dzięki kochana za podpowiedź- przepis dołączam do gołąbkowych zbiorów. Słodkich snów.
agatap6 2009-08-13
pozdrawiam
(komentarze wyłączone)