ser typu korycińskiego

ser typu korycińskiego

z czosnkiem niedzwiedzim, bez dodatkow, i ricotta

kroton5

kroton5 2016-10-15

Witaj Krysiu...
Ty wiesz co dobre...

zby60

zby60 2016-10-16

tylko skąd teraz wziąć czosnek niedźwiedzi ??

kmp69

kmp69 2016-10-16

ze sklepu, z półki z przyprawami :)

zby60

zby60 2016-10-16

w mojej okolicy rośnie bardzo dużo czosnku niedźwiedziego w lesie, mam go również w ogrodzie więc nie dotychczas nie szukałem go w sklepach, w naturze czosnek niedźwiedzi można zbierać wiosną, potem jego liście żółkną i obumierają

elcia72

elcia72 2016-10-16

Pozdrawiam serdecznie :)

oldboy

oldboy 2016-10-18

Wydaje mi się, że z tymi typami serów to marketing, żeby drożej sprzedawać (jak się ser nazywa po włosku to można podnieść cenę). Ja z młodości pamiętam, że był to po prostu biały ser lub twarożek. Brało się kilka litrów kwaśnego mleka, delikatnie podgrzewało i odsączało na sicie. I nikt nie słyszał nawet o jakiejś riccotcie. A przyprawić można se było potem czymkolwiek (najczęściej szczypiorkiem, cebulą lub czosnkiem zwyczajnym) i wymieszać z kwaśną śmietaną. Pychota ;). Pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >