Ozorki cielece zapiekane z musztarda,miodem i ziolami pod francuskim ciastem....
...rukola i jej towarzystwo;)))
SMACZNEGO;)))
.............
Na zyczenie "pinecha".....;)
........................
Te ozorki sa obgotowane w wodzie z sola,lisciem laurowym,zielem angielskim,pieprzem ziarnistym,cebula i czosnkiem.
Nastepnie sa obrane ze skory,pokrojone w kawalki ok.1cm;ulozone w foremkach i polane sosem w proporcji:2 lyzki ostrej musztardy,1 lyzka miodu,odrobina maggi w plynie i garsc swiezych ziol (u mnie pietrucha,tymianek i szczypiorek).
Naczynie z ozorkami przykrywa sie ciastem francuskim i zapieka ok.25 minut w 220°C.
Jak widac proste i efektowne,a ze smaczne to gwarantuje;)))
dodane na fotoforum:
lafii 2010-03-28
Aniu, uwielbiam elegancję wszystkich Twoich zdjęć:)
Pozdrawiam:) I pięknego Wielkiego Tygodnia życzę:)))
maxmen 2010-03-28
No cóż... jak zawsze PYSZNIE...:))))
pinecha 2010-03-29
... witaj miła dziewczyno, napisz coś więcej ładnie Cię proszę ;-) na temat tych oto prze smacznych ozorków ;-)
ginka 2010-03-29
przepięknie podane jak zawsze:))))))) Serdecznie pozdrawiam:)))
korka 2010-03-29
Chętnie bym usiadła przy tak pięknym stole
Pozdrawiam :)
annaaa 2010-03-30
a u Ciebie jak zwykle same pyszności i pięknie zastawiony stół...pozdrawiam
akro5 2010-04-05
mniamuśna