kwiatul 2017-02-06
Ludzie listy piszą:)
baletka 3 dni temu usuń
Krysiu, pomimo upływu lat, pamiętaj, że jesteś piękna. Bo masz w sobie tę wyjątkowość, talent i serce. I mimo że czasem rozsypujesz się na drobne kawałki, to i tak jesteś piękna. Bo każda łza jest oznaką wrażliwości, emocji. Nieważne, że czasem krzyczysz do lustra, tupiesz nogą, gryziesz dolną wargę do krwi. Nieważne, że posolisz herbatę przez pomyłkę. Niedoskonałość sprawia, że kocha się jeszcze bardziej i pomimo.
Milusiego dzioneczka:)
baletka 2017-02-09
Myślami otaczam, słowem zapisuję, i ciepłą przyjaźń Tobie przekazuję. Taką co ma miłą, uśmiechniętą twarz, niech daje Ci radość, gdy obok ją masz. Niech grzeje tak miło jak słońca promykiem, i układa w sercu radosną muzykę.Życzę Ci samych pięknych chwil. Pogodnych myśli i ciepełka w sercu.
Serdecznie pozdrawiam.
kwiatul 2017-02-22
baletka 6 dni temu usuń
Potrzebujesz siana? Zadzwoń do bociana he he ;-
RE:)baletka Mam sieczkę dam Ci to się nią wypchaj!!!!
jurek80 2017-02-27
POZDRAWIAM :)
znajomy 2017-02-27
Marzenia są do spełnienia, a czy się zrealizują,
pokaże przyszłość ......
Niestety nie widzę żadnej przyszłości u znajomej
wierszo-klepki, bo trwa w stagnacji "wklejkowej".
kwiatul 2017-03-01
Domowy pasztet drobiowy ze śliwką
Przepis
w sumie robię na oko, ale tak mniej więcej:
40 - 50 dkg mięsa z kurczaka
30 dkg mięsa z indyka
40 dkg wędzonego tłustego boczku
40 dkg wątróbki z kurczaka
słonina w plasterkach do wyłożenia keksówek
2 marchewki, pietruszka, kawałek selera, 1 por, 2 cebule. 2-4 listki laurowe, 6-8 kulek ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu
1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej, 2 szczypty imbiru, 2 łyżeczki majeranku
2-3 jajka
1 czerstwa kajzerka
suszone owoce, śliwka, morela, żurawina
Do zimnej wody włożyć mięsa z boczkiem i gotować 1 godzinę. Po godzinie dodać warzywa, listki laurowe, ziele angielskie i pieprz, sól i gotować następną godzinę do półtorej. Pozostawić mięso do wystygnięcia w rosole, najlepiej na całą noc. Bułkę namoczyć w rosole. Wątróbkę usmażyć na oleju z drobno pokrojoną cebulą. Mięso, boczek i wątróbkę wraz z usmażoną cebulą, namoczoną kajzerkę przepuścić przez maszynkę dwukrotnie. Do mięsnej masy dodać przyprawy gałkę, ...
kwiatul 2017-03-01
Domowy pasztet drobiowy ze śliwką
gałkę, imbir i majeranek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masa powinna być dość intensywna w smaku, następnie dodać całe jajka, wlać pozostały rosół i dokładnie wymieszać ręką na jednolitą gładką masę. Masa powinna być dość rzadka tak aby przelatywała przez palce to ważne, aby potem pasztet nie był suchy. Cienko pokrojoną słoniną wyłożyć dno i boki foremki, następnie przełożyć masę mięsna do wysokości 1/3 foremki i dokładnie uklepać, a najlepiej kilka razy uderzyć foremką o stół, aby pozbawić powietrza w pasztecie. Śliwki lub morele powtykać w masę mięsną. Do nagrzanego piekarnika 180 st włożyć pasztet i piec ok 1 godz. Po wystudzeniu wyłożyć na półmisek.
baletka 2017-03-05
_____(¯`:´¯)▓)Słonecznej
______(¯ `·.|/.·´¯)Niedzieli
___(▓(¯ `·.⋐(█)⋑.·´¯))Życzę
____(▓(_.·´/|`·._))Serdecznie
_________((_.:._)Pozdrawiam:)