CoS dO PrzEKasZeNIa:)

CoS dO PrzEKasZeNIa:)

przekąska do barszczyku

Kolejny raz robię francuskie rożki ze szpinakiem i kurczakiem. Tym razem zamiast fety do środka włożyłam ser masdamer. Ciekawa jestem smaku.
Za chwilkę rożki trafią do piekarnika.

1 rolka ciasta francuskiego
1 pierś z kurczaka- ok.25 dag
10 dag sera masdamer (bądź innego żółtego)
1/2 opakowania mrożonego szpinaku (450gr)
2-3 ząbki czosnku
1 mała cebula
5-10 dag sera pleśniowego np.niebieski Lazur, Rokpol etc.
2 łyżki masła
sól, pieprz, słodka papryka,
1 żółtko do smarowania ciasta

Szpinak rozmrozić, odsączyć. Cebulę obrać, zeszklić na maśle, wrzucić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przesmażyć 5-7 min. Dodać pokruszony ser oraz sól i pieprz do smaku. Chwilkę jeszcze przesmażyć. Przestudzić.
Na drugiej patelni przesmażyć ok.15 min. paski kurczaka posypane solą, pieprzem i papryką. Ewentualnie można mięso potraktować czerwonym delikatem. Przestudzić.

Ciasto francuskie pokroić na dowolnej wielkości kwadraty bądź prostokąty.
Na środku każdego kwadracika rozsmarować małą ilość szpinaku, nałożyć na to kawałek kurczaka, obok ułożyć mały słupek sera. Zlepić 2 brzegi, aby utworzyć rożek. Wierzch posmarować żółtkiem.
Piec ok.15-18 min. temp.180-200 st.C.

anet36

anet36 2012-09-10

Pyszności,pozdrawiam

jarmina

jarmina 2012-09-10

oj aż chciało by się spróbować:)))Smacznego!

irena

irena 2012-09-10

Twoja mamusia dogadza wam .

anetka

anetka 2012-09-10

rewelacyjnie wygladaja <mniam>

amelka1

amelka1 2012-09-10

wygląda cudnie!!!!!muszę spróbować;-)

anulkaz

anulkaz 2012-09-10

Pyszności:) spokojnej nocki.

dodaj komentarz

kolejne >