paprykarz domowej roboty

paprykarz domowej roboty

1 duża makrela wędzona
100g ryżu
4 lyzki przecieru pomidorowego
2 lyzki ketchupu
1 cebula
2 lyzki tłuszczu ja użyłam margaryny do smażenia
ziele angielskie, liść laurowy
sol, pieprz

Ryz ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 2 kulek ziela angielskiego i 1 liścia laurowego. Rybę obrać z ości i zmielić, na koniec wrzucić do maszynki 2 lyzki ugotowanego ryżu i tez zmielić ( robię tak bo dużo ryby zostaje w maszynce). Cebule obrać i pokroić w kostkę. W rondlu roztopić tłuszcz i zeszklić na nim cebulkę. Pod koniec dodać ketchup i przecier. Całość wymieszać z ryba i ryżem. Doprawić do smaku sola i pieprzem lub czym kto lubi:))

tabea

tabea 2010-12-10

Mmmm....Pycha ! Dzieki za przepis ! :-)

irogo

irogo 2011-01-29

skorzystałam z przepisu ..... pychota..... i wiem z czego zrobione...dziękuję....:)))

ika66

ika66 2011-01-29

warto sprobowac:)

dodaj komentarz

kolejne >