Watrobka w sosie ogorkowym

Watrobka w sosie ogorkowym

Watróbka drobiowa, 500g
cebula, 1 szt
maka, 1 lyzka
sol,, pól łyżeczki
ogórek konserwowy, 1 duży
CZOSNEK GRANULOWANY, pół łyżeczki
pieprz, szczypta

Watrobke umyc , osuszyc i usmazyc na margarynie zwyklej. Dodac cebule pokrojona w piórka, przyprawić sola, pieprzem i czosnkiem. Podlać szklanka wody i dusić aż cebula zmięknie. Wątróbkę wyłożyć na talerz. Jeśli odparowało za dużo wody to dodać jeszcze pól szklanki w zależności od tego ile sosu chcemy uzyskać. Ogórka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do sosu z wątróbki. Dusic chwile pod przykryciem. Make rozmieszać z woda i dolać do sosu, doprowadzić do wrzenia. Gotowym sosem polać wątróbkę. Smacznego

dodane na fotoforum: