Pieczone połówki ziemniaków

Pieczone połówki ziemniaków

ziemniaki srednie, ok 5-6
oliwa z oliwek,
ziola prowansalskie,
sol,

1. Ziemniaki umyć, obrać i przekroić na polówki. Ułożyć na blaszce polać oliwa z oliwek lub olejem, oprószyć sola, ziołami prowansalskimi i piec ok 30-40 minut w temp 200°C

2. Sos jogurtowy: Jogurt naturalny 150g , 2 ząbki czosnku, łyżka pietruszki świeżej, szczypta soli, łyżka majonezu. Do jogurtu dodać przeciśnięty czosnek, majonez i pokrojona drobna pietruszkę, doprawić troszkę sola.

dodane na fotoforum:

elutttk

elutttk 2009-10-29

Ciekawy sposób.Jutro to wypróbuję:))

umila

umila 2009-10-29

pysznie i rumiano wyglądają ... :))

misiaka

misiaka 2009-10-29

uwielbiam takie ziemniaczki.

intma43

intma43 2009-10-30

zrobię dziś na obiad-wyglądają super smacznie, aż mi ślina cieknie, mimo późnej pory ;)))

ginusia

ginusia 2009-10-30

mniam liani robisz same smaczne rzeczy,;] pieczone ziemniaki uwielbiam:))))

maxmen

maxmen 2009-10-30

Polecam dodać czosnek i posypać ziemniaki tymiankiem. ;-)
Są świetne.

guniu72

guniu72 2009-10-30

Warto wypróbować...prosto i pysznie-to lubię...a jakby do tego jeszcze zsiadłe mleczko z lodówki...rozmarzyłam się...

elba50

elba50 2009-11-02

w sam raz na fotoforum kuchnipolskiej ... pycha ...:)))

dodaj komentarz

kolejne >