czas przetworów ....

czas przetworów ....

pomidory na zupę ....co kilka dni zrywam sporą ilość ,trochę zjadamy ,część wędruje do słoików .... pomidory sparzam wrzącą wodą ,obieram ze skórki ,kroję upycham w łoik ,dodaję kilka gałązek bazylii ,1 płaską łyżeczkę soli ,pasteryzuję i gotowe ...

kolejne >

lila08

lila08

archiwum

ulubieni

+ dodaj do
ulubionych

[?]

tebojan

tebojan 2019-08-30

Widać dobrą i zapobiegliwą gospodynię.

slonko6

slonko6 2019-08-31

Możesz podzielić się przepisem bo widzę że nie przecierane, pozdrawiam

babcia1

babcia1 2019-09-01

a soli nie dajesz?

emmi1

emmi1 2019-09-01

super :)

maria10

maria10 2019-09-01

....a w zimie cymes po otwarciu takiego słoika.... miłego wieczoru życzę Ci Liduś:)))))))

steffek

steffek 2019-09-26

Jesień to najlepszy czas na przetwory :-)
Z Twoich nasionek wszystkie pomidory trafiły do brzuszka :-)
Stwierdzam mimo wszystko ze smutkiem ze nie mam reki do uprawy pomidorow...

gatana

gatana 2019-10-15

Oj będą smaczne zupki...

dodaj komentarz

kolejne >