5-6 serków homogenizowanych waniliowych po 150 g
4 małe łyżeczki żelatyny
2 łyżki cukru,albo mniej według uznania
1/2 utartej gorzkiej czekolady
4 łyżki kokosu (albo sparzone rodzynki i sezonowe owoce w kosteczkę )
w 1 szkl. gorącej wody rozpuścić 4 łyżeczki żelatyny,dodać cukier i ostudzić,serki i ostudzoną żelatynę połączyć na jednolitą masę,połowę masy przełożyć do osobnego naczynia,do pozostawionej masy wsypać rodzynki lub owoce,Lilianę posmarować lekko oliwą i wlać masę z rodzynkami,1 małą paczkę biszkoptów nasączyć alkoholem i ułożyć na masie,do drugiej połowy zetrzeć czekoladę i wylać na biszkopty.Zamknąć formę i odstawić do ostygnięcia.
jutro efekt końcowy :)
lunio 2010-07-24
Ale pyszne cudeńko:))
ewik1 2010-07-24
Dużo smakowitości w twojej galerii.Pozwoliłam sobie na dodanie ciebie do ulubionych,bo będę często zaglądać co serwujesz...
lunio 2010-07-24
będzie:)))
kot54 2010-07-25
Ładniutki i pewnie pyszny.....)))