marmolada z jabłek...

marmolada z jabłek...

4 kg obranych i pokrojonych w kostkę jabłek przesypać 1,20 kg cukru ,dodać 4 łyżki octu ,przemieszać i odstawić na 12 godz. po czym zagotować od czasu do czasu mieszając,nie przypala się ! gotować tak długo aż zgęstnieje,zależy od gatunku jabłek,gęstniejące nakładać do słoiczków i za pasteryzować 10 min. można nie pasteryzować po prostu ,nałożyć gorące i odwrócić słoiczki do góry dnem...
Smacznego!

dodane na fotoforum:

teresa9

teresa9 2011-08-04

Smakowicie wygląda. Ale u mnie w tym roku owoców jak na lekarstwo. Nawet pojeść nie można. Za to warzywa obrodziły

malako

malako 2011-08-04

Lideczko ocet do marmolady ?

kot54

kot54 2011-08-04

Oj pracujesz i pracujesz...ale pyszne przetwory robisz....

kirena

kirena 2011-08-06

lubię takie rzeczy.

halinag

halinag 2011-08-08

TEŻ TAKIE ROBIĘ SMAŻONE ALE WIĘCEJ TARTE..OCET DODAJĘ DO POWIDEŁEK ŚLIWKOWYCH NIE PRZYPALA SIĘ...POZDRAWIAM

dodaj komentarz

kolejne >