biszkopt z galaretką z jagody kamczackiej i ptasim mleczkiem z jogurtu naturalnego ...
upiec biszkopt z 4 jajek ,po ostudzeniu przekroić na dwa blaty ,jagodę kamczacką potraktowałam blenderem dodając wody przegotowanej i ksylitol ,wcześniej namoczyłam 6 łyżeczek żelatyny ,rozpuściłam w ciepłej wodzie ,nie gotując ,w sumie uzyskałam 2 L zawiesistej mieszanki jagodowej ,tężejącą wyłożyłam na spodni blat biszkoptu ,( 1/2 ) przykryłam drugim blatem ,następnie wyłożyłam pozostałą mieszankę,włożyłam do lodówki ,żeby stężało ,na wierzch prasie mleczko z jogurtu : duży jogurt naturalny ,2 łyżeczki żelatyny wcześniej namoczonej i rozpuszczonej ,wszystko dokładnie wymieszać ,wylać na wierzch ,posypałam posypką cukrową ,która w sumie roztopiła się...
babcia1 2017-06-18
No Lidziu ale się postarałaś kurcze aż mi wstyd nie mam takiego cudeńka!!
babcia1 2017-06-18
cukier
babcia1 2017-06-18
a dokładniej cukier brzozowy