Papryka faszerowana ..wieki temu jadłam to danie u teściowej i mi nie posmakowało .Teraz za namową córci zrobiłam ale po swojemu, przekopałam przepisy, popytałam o dobre rady i wyszło wspaniale :D
...Tu nie apteka więc proporcji nie podaję ..przesmażyć cebulę i dodawać do niej po kolej ,pieczarki starte na grubych oczkach ,pomidory pokrojone w kostkę , zmielone mięso od szynki .Ja poszłam w nutę włoską więc do mięsa dodałam oregano ,świeżą bazylie ,Fix do spaghetti bolognese pikantny , trochę keczupu ,świeżego czosnku ,majeranku ,pieprzu ziołowego na koniec świeżą natkę pietruszki .Wystudzonym farszem ścisło napełnić paprykę na wierzch położyć ser żółty ja dałam radamer ,przykryć czapą z papryki .
Papryki w naczyniu żaroodpornym włożyć do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem na 180 stopni piec ok 20 -30 minut .
Papryczka wyszła lekko chrupiąca ,mięsko dobrze doprawione
dodane na fotoforum:
anemon1 2012-05-13
Dobry przysmak-akurat teraz jest takie zimno.Cos ostrego można zjeść i wypić --pa pa milego dnia.
owca47 2012-05-13
hahaha, nie dziwię się, że nie smakowało, od teściowej było jeszcze przyprawione jadem, hahaha
piatal 2012-05-14
świetnie się prezentuje,,,,smakowita,
obok mojego ogrodu jest sklep spozywczy,,zanim się wybudowałem,,żule piły t całymi dniami,,jest tyle kapsli od wódki i piwa,,że szkoda ryć trawnika,,,
anemon1 2012-05-14
. .° ° •●¤ۣۜ๘(¯`v´¯)¤ۣۜ๘●•♥ ♥
__ (¯`:´¯)° °. .° °
(¯ `•.\|/.•´¯) DZIEŃ
(¯ `•.(۞).•´¯)° °. .° °
(_.•´/|\`•._) DOBRY:)
__ (_.:._) ° °. .° °