Rafaello ..biszkopt przekładany masą kokosową

Rafaello ..biszkopt przekładany masą kokosową

ciasto :
1 1/2 szk mąki
1 1/2 szk cukru
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 łyżek oleju
zapach migdałowy
...ubić białka z cukrem na pianę .Dodać pozostałe składniki i wymieszać .Piec 30-40 min 170 *C .Po wystudzeniu przekroić na dwie części .

Składniki masy :
1/2 litra śmietany kremówki
1 biała czekolada
2 opakowania śnieżki
2 paczki wiórków kokosowych (20 dag)
...śmietanę lekko podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę ,schłodzić ,dodać dwie śnieżki i miksować aż zgęstnieje .Dodać wiórki kokosowe i wymieszać .Gotową masą przełożyć ciasto.

Polewa :
1 biała czekolada
1 łyżka masła /margaryny
2 łyżki mleka
....Zagotować mleko ,rozpuścić w nim czekoladę lekko przestudzić .Dodać masło wymieszać .Ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi .
*Przechowywać w lodówce tak by nie wyschło ,najlepsze jest następnego dnia po upieczeniu .

rufi07

rufi07 2009-07-28

ależ smakowicie wygląda! co to za ciacho?

iwmali

iwmali 2009-07-28

Ja mam lewe ręce do pieczenia ciasta! Ciekawe czy by mi wyszło?

hasedi

hasedi 2009-07-30

Smakowicie wygląda ...ale tyle roboty !!!

allright

allright 2009-08-27

wspaniały przepis..musze wypróbować...

skrzaty

skrzaty 2010-01-16

haha znalazłam :)
Kurcze moze by tak spróbować upiec ?

lanta21

lanta21 2015-10-13

pycha

dodaj komentarz

kolejne >