omena53 2007-11-18
Ty wszystko potrafisz przewidzieć...nawet,ze ktoś ma ochote na dobre ciasto i pyszną kawę.............:-)))))
jagodaj23 2007-11-18
Ja w to wchodzę...i dziekuję :))))))))
onelove 2007-11-18
mniam..... :))))
śliczne zdjęcie :)
pozdrawiam gorąco:*
dobrunia 2007-11-18
no i proszę ciasta u nas pod dostatkiem, mam nadzieję że tez mogę się poczęstowac :))
jolamr 2007-11-18
zajrzyj zaraz lussi... jeszcze bez galarety... ale omlecik to mi uciekł niestety;(
zosia56 2007-11-18
..Lusiu prosze nie rob mi tego ...:) ale mnie maltretujesz ...
eljot60 2007-11-18
dziękuję ... oczywiście poczęstuję się z przyjemnością ... pyszne :)
serdecznie pozdrawiam :))
uszata 2007-11-18
O JENY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LUSIU I ZNÓW ZNÓW KUSISZ ............ TYM RAZEM NAPRAWDĘ SIĘ SPAKUJĘ I PRZYBĘDĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DO JUTRA ;))))))))))))
energy 2007-11-18
Jak zostało Lusiaczku to ja też prosze o mały kawałeczek :-))))
Buziaczki!!!!!
maniek1 2007-11-18
Mysle ze juz zjedzone:-))
Gwiazdka na niebie, a księżyc w pełni.
Wypowiedz życzenie, to Ci się spełni.
Śpij sobie smacznie, z uśmiechem na twarzy.
Niech Ci się przyśni to, o czym marzysz.
☺♥☺ .D O B R A N O C. ☺♥☺
agata39 2007-11-18
.............Lucunko ...Ty to potrafisz skatować człowieka takimi dobrociami.....)))))))))))))))) ale pyszności....)))))))))
agata39 2007-11-18
..........ja też takie lubię......Lucynko od rana do popołudnia zajechałabym do Ciebie na to ciasto....ha ha ha ha ha ha :))))))))))))))))))))
agata39 2007-11-18
....kochana jesteś dziękuję..........jestem strasznym łasuchem na ciasto domowej roboty.......)))))))))))))))
ingaw 2007-11-19
wlasnie pije kawke......to i to ciacho wezme do niej.... u Ciebie Lussi to zawsze czlowiek oko nacieszy........ milutkiego dnia...... pozdrawiam Cie mocno...
wietom 2007-11-19
a u Ciebie jest przepysznie:))))
Pozdrawiam...milego dnia i buziaki sle:*****
omena53 2007-11-19
Lucynko witaj......obiecałam Wam ,że będzie inaczej i oto efekty....a TY .......kochana przyjaciółko ...zawsze jesteś i za to Ci dziękuje....buziaki na dzień dobry.....:-)))))
jagodaj23 2007-11-19
Pozdrawiam Lucynko.....i milutkiego dzionka.......ja dzisiaj zrobiłam sobie wolne i co robie? ...oczywiście siedze w garze.....hihihihih
dorciad 2007-11-19
aaa to Aneczka ...no jestem bardzo zadowolona ze tak mowi ... bardzo ja lubie, anusia jest w wieku mojej starszej corki i moze dlatego ja lubie ...jest bardzo kochana ładne focie przedstawia;):)dziekuje ze mi odpisałas ciebie tez dałam .... buziolki duze dla was ..pozdrawiam
madziarka 2007-11-19
Dziękujemy bardzo
adigonz 2007-11-19
Chyba sie zalapie na to ciasto,troche jest bialo u nas,pozdrawiam
kuemi 2007-11-19
dodałas komus gdzie przepis to nie bede siepowtarzal..jak nie to bardzo prosze...... witamz rana...pozdrawiam....
jolamr 2007-11-19
schabik cymesik:) główna degustacja dziś wieczorem:)) chętnie odwdzięczę się przepisem na indyka w maladze... a może znasz??? równie urokliwy jak Twój schabik a u mnie robi furrorę od jakichś 3 lat... każda impreza domowa zaczyna się od pytania... czy jest:)
kuemi 2007-11-19
podziekowal...z moich wypiekow wrzuce zdjecie......pozdrowka i jeszcze raz dziekuje....
krakadil 2007-11-19
I ja znowu na końcu
ech.
chociaż talerz wyliże...............
krakadil 2007-11-19
za kawałek ciasta i kawkę jesteś w klubie zapisana :))))))))))))) Pozdrówka :)))))
marta07 2007-11-19
o mama twoja zebra napewno jest pysznejsza od mjego pierniczka:))
dasz sprobowac:))
jolamr 2007-11-19
Indyk w maladze:)
Składniki: średnia pierś indycza, po puszce ananasa, brzoskwini i mandarynki w syropie, przyprawy: mięta, szałwia /takie herbapolu w torebkach/, vegeta, sól, żelatyna
Pierś w całości układasz w naczyniu żaroodpornym obsypawszy wpierw delikatnie solą i vegetą oraz obficie miętą i szałwią... tak żeby aż czarno byłoJ
Tak przygotowane mięsko zalewasz w tym naczyniu połową soku ze wszystkich trzech puszek z owocami.. resztę soku i owoce póki co zostawiaszJ
Niech tak sobie leży nawet z 12 godzin. Później wstawiasz do piekarnika i pieczesz... tak z 1,5 godziny, dzięki temu sosikowi mięsko jest bardzo kruche i delikatne.
Po wystudzeniu kroisz w plastry, układasz na półmisku, sosik który został z pieczenia przecedzasz i łączysz z pozostałym sosem z puszek. Na tej bazie dodając odrobinę wody- musisz smakować /taki lekko słodkawy smak/ dodajesz żelatynę. Zalewasz ubrawszy uprzednio owockami z puszek /zostaje ich jeszcze sporo do spałaszowaniaJ/.
Do lodóweczki.
I smacznego!!!
Jeśli zaś chodzi o wszystkie miłe słowa... to cóż... miło się tu z Tobą pisze:) pozdrowionka
rybka77 2007-11-19
("`-''-/").___..--''"`-._
`6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)
(_Y_.)' ._ ) `._ `. ``-..-'
`--'_..-_/ /--'_.' ,' )
(ll).-'' (((!.' ((!.-/ SWEEEEET :) :) :)
POZDROSKI I BUZIOLE
[P]
[O]
[Z]
[D]
[R]
[O]
=*
lasane 2007-11-19
A wsadzili mnie za poczucie humoru a kaucja moze byc Twoja nowa fotografia z jakims smakołykiem..:)pozdrawiam:)))))))
jacek1953 2007-11-19
uciekam stąd ..... juz mi w brzuchu burczy.....
mercedes12 2007-11-19
i znowu jestem na samym koncu- to normalka - ale kiedys to ja napewno te cudenka zkosztuje - pozdrawiam cieplutko
babcine 2007-11-19
Zaraz idę do znajomych , mam nadzieje na również coś smakowitego . Pozdrawiam ;-))
gagusia 2007-11-22
idę na kawę:):):)
gagusia 2007-11-22
kawusia wypita ,ale mam chęć na murzyna.Ja swojego robię z miodem,apropo miodu to mój syn właśnie będzie piekł domek na święta z przepisu,z którego piecze się miesiąc przed konsumcją.pozdr.
gagusia 2007-11-22
proszę bardzo,ale jak on wróci wieczorem.Wycina szablony z papieru i piecze poszczególne ściany.Następnie małym wiertełkiem robi otwory i związujemy je kolorowymi np.kokardkami. Na koniec,ale to już blisko świąt dekorowanie migdałami i kolorowymi bakaliami.Dla leniwych zwyke ciasto lub ciasteczka (z tego przepisu:).Oczywiście jest zjadany.
gagusia 2007-11-23
Przepis na pierniki:
1 szklanka miodu
1szklanka cukru
2 jajka ok. 0,5 kg. mąki pszennej
1 łyż. sodki
1 łyżeczka mieszanki do piernika
1 łyżeczka masła
piecze sie je na oko jak sie zrobią ciemne to wszystko.Jak bedą w folii aluminiowej to mogą leżec nawet 2 lata i nie stracą smaku, polecam, smacznego chris85