7-8 białek może być więcej(jeżeli więcej to dosypać mąki i proszku)
2 szkl. cukru pudru
3 szkl mąki
1 szkl. stopionego masła (letniego)
3/4 szkl. mleka (letniego)
cukier waniliowy lub starta skórka z cytryny
2 łyzeczki proszku do pieczenia
bakalie ( przesypac je mąką)
Bialka prawie ubić( nie koniecznie na sztywno)
dodać cukier i aromaty wsypywać mąkę i mleko z masłem,po troszeczku. Na końcu bakalie. Wymieszać i włożyć do długiej foremki,
wstawić do średnio nagrzanego piekarnika.
Piec ok 45 min. w temperaturze ok180-200st.
dodane na fotoforum:
zonia 2009-01-26
Dzięki za przepis :) Zawsze jak robię chrusty to zostają mi białka (osiem sztuk) i nie miałam pomysłu co też z nimi zrobić, teraz już wiem :)