Składniki
kilka sztuk-- brukselka lub kapusta włoska
ziemniaki gotowane
mięso mielone lub pozostałości z obiadu
cebula
2 ząbki czosnek
trochę startego sera żółtego
pieczarki--10 dkg
sól
pieprz
przyprawy które lubimy np.--majeranek ;papryka;
folia spożywcza
Do osolonej gotującej wody w garnku wrzuć brukselke lub kapuste włoską i obgotuj
ziemniaki ugotowane ubij lub przeciśnij przez maszynke
na tłuszczu przysmaż cebulkei dodaj pokrojone pieczarki; podsmaż trochei dodaj mięso mielone [albo mięso pozostałość z obiadu--pokruj ] i całość dodaj do ziemniaków--dodaj starty ser; przyprawy i wymieszaj
listki kapustki ułóż na folii lekko ubij tłuczkiem do kotletów
na środku połóż nadzienie--odetnij foliei ciasno zwiń kulke-- obwiąż
gotowć w tej samej wodzie w której obgotowaliśmy kapustkę
gotowć 10 minut [ kapustka ma być miękka]
podajemy z sosem lub
podsmażamy bułke tartą na maślei polewamy
smacznego
dodane na fotoforum:
mppzj 2010-06-11
Dzieki twojemu przepisowi milo zadziwie meza , od lat jak robie zwykle golabki to zartobliwie pyta kiedy zrobie golabki z brukselki - wiec teraz jak mu cos takiego zaserwuje to sie bardzo , bardzo zdziwi
Masz bardzo ciekawa i smakowita galerie
Pozdrawiam serdecznie
Miłego wieczoru zycze :)