golabki siekane

kolejne >

margoku

margoku

archiwum

ulubieni

+ dodaj do
ulubionych

[?]


gotujmy

gotujmy 2010-02-18

Gołabki to gołabki,muszą być pyszne nawet jeśli nie tradycyjne :0))))

margoku

margoku 2010-02-19

Tak, sa pyszne, a mniej z nimi roboty, niz z tradycyjnymi. :)

joacha

joacha 2010-04-26

Jeżeli są mniej pracochłonne od tradycyjnyc, to poproszę o przepis:)
pozdrawiam i miłego dnia życzę

margoku

margoku 2010-04-26

Prosze bardzo ! Oto przepis! :)
Szatkowane gołąbki
1/2 kg mięsa mielonego,
1 szkl.suchego ryżu,
1 szkl.kaszy manny,
3 jajka
1 kg białej kapusty, moze byc tez pekinska
sól,pieprz do smaku.

Kapustę poszatkować, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do dużego naczynia, dodać mielone mięso, kaszę mannę, surowy ryż, jajka i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić.
Formować owalne "gołąbki". Smażyć na rozgrzanym oleju, aż "gołąbki" nabiorą złotego koloru. Do rondla wlać około 2 litry wody, dodać przecier pomidorowy rozmieszany w wodzie. Wszystko zagotować. Do gotującego się sosu włożyć "gołąbki" i dusić około 45 minut. Ja osobiscie robie w brytfanie i zapiekam w piekarniku.
Gotowe gołąbki wyjąć z rondla. Gdy sosu zostanie zbyt mało należy dodać wodę. Sos zagęścić 4 łyżkami mąki rozmieszanej z niewielką ilością wody. Zagotować i doprawić do smaku.

joacha

joacha 2010-04-26

Dziękuję za przepis, na pewno skorzystam:)

dodaj komentarz

kolejne >

X

Serwis garnek.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies