6 kg węgierek po 6 dniach smażenia na powidła

6 kg węgierek po 6 dniach smażenia na powidła

no dobra, może 1 kg wylądował w czasie smażenia w moim brzuchu


https://www.garnek.pl/maria57/33483843/powidlowy-zawrot-glowy
słoiczek po musztardzie, ten najszerszy wypełniony jest do połowy

ale i tak wiem, co jem

powidła zrobiłam bez grama cukru, bo takie lubię najbardziej

agat33

agat33 2017-10-07

Takie właśnie powidła stawiam na równi z konfiturą z czarnej porzeczki, to moi od zawsze faworyci domowych przetworów.
Wiem, że są pyszne:)

ewjo66

ewjo66 2017-10-07

tak się brałam za powidła, że chyba już nie ma węgierek...i doopa..:-(

reni51

reni51 2017-10-07

Zapewne smaczne.

wydra73

wydra73 2017-10-07

Sama esencja śliwkowatości została.

olga84

olga84 2017-10-08

Będzie zimą co otwierać. ..

reni2

reni2 2017-10-08

pozdrawiam..

felunia0

felunia0 2017-10-08

Ja też co roku takie robiłam z 15 kg sliwek a w tym roku nie wyszło ...węgierek nie było na targu tylko takie wielkie... pozdrawiam .

maria10

maria10 2017-10-09

.... muszą cudnie smakować i pięknie pachnieć..... gorąco pozdrawiam Cię Maryniu i uroczego tygodnia życzę:))))))

henry

henry 2017-10-09

ech....... chyba kupię śliwki węgierki i się pobawię z konfiturki.......

henry

henry 2017-10-09

ups....powidła!
to przez Ciebie..... narobilaś mi apetytu..ze az pomyliłam rodzaj zaprawy!

mariol7

mariol7 2017-10-10

O, własnie, właśnie. Powidła koniecznie trzeba próbować na bieżąco! :-)

rita85

rita85 2017-10-10

Smakowitość :)

jokam

jokam 2017-10-13

no, no, no...
właśnie tak jest najsmaczniej i najzdrowiej...

(komentarze wyłączone)