Pieczarki nadziewane mięsem drobiowym

Pieczarki nadziewane mięsem drobiowym

Składniki:
50 dag pieczarek
20 dag żółtego sera
25 dag filetów z kurczaka
7 łyżeczek masła
1 łyżeczka soku z cytryny
łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz, słodka papryka

Sposób przyrządzenia:
Pieczarki umyć, a następnie oddzielić kapelusze od nóżek. Trzonki posiekać. Kapelusze delikatnie skropić sokiem z cytryny. Mięso po umyciu pokroić w kostkę i połączyć z wcześniej posiekanymi nóżkami i dusić ok.5 min. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. Wszystko wymieszać i dodać posiekaną natkę pietruszki. Na spód kapeluszy dać po łyżeczce masła i wypełnić kapelusze farszem. Kolejno posypać utartym serem. Piec w piekarniku 10 min w temp.180º. Po wyjęciu posypać papryką.

dodane na fotoforum: