CIASTO KAWOWO-CZEKOLADOWE

CIASTO KAWOWO-CZEKOLADOWE

6 jajek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do piecz.
2 łyżki kakao

Z w/w składników upiec biszkopt,ostudzić i przekroić na pół.
Ciasto kokosowe
20 dag kokosu
5 białek
1 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do piecz.
Białka ubić z cukrem,dodać kokos wymieszany z proszkiem do piecz.,lekko wymieszać i upiec.
Masa czekoladowa
1 gorzka czekolada
2 jajka
1/2 szkl cukru
1 Kasia
Czekoladę rozpuścić na parze.Jajka ubić z cukrem.Kasię utrzeć na puch i dodawać po łyżce czekolady i masy jajecznej.
Masa kawowa
5 żółtek
1/2 szkl cukru
2 łyżki mąki
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
3/4 szkl mleka
1 Kasia
Żółtka utrzeć,dodać mąkę i suchą kawę rozpuszczalną.3/4 szkl mleka zagotować,dodać dobrze roztrzepaną masę i ugotować budyń.Wystudzić.Kasię ucierać i dodawać stopniowo przestudzony budyń.
Przekładanie ciasta
Połowa biszkoptu
masa czekoladowa
ciasto kokosowe
masa kawowa
druga połowa biszkoptu
Po wierzchu polałam białą polewą i posypałam kawałkami białej czekolady.

SMACZNEGO!!!

dodane na fotoforum: