KROKIETY Z RYBY I ZIEMNIAKÓW

KROKIETY Z RYBY I ZIEMNIAKÓW

0,30 DKG FILETU Z RYBY
0,30 DKG UGOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW POTŁUCZONYCH
1PĘCZEK NATKI PIETRUSZKI
SÓL, PIEPRZ NAJLEPIEJ CYTRYNOWY
2 JAJKA
BUŁKA TARTA
1-2 ŁYZKI MASŁA


RYBĘ SYPIEMY SOLĄ I PIEPRZEM GOTUJEMY
UGOTOWANĄ RYBĘ ROZDROBIĆ WIDELCEM
WYMIESZAC RYBĘ ,ZIEMNIAKI I PIETRUSZKĘ .
NA PATENI ROZGRZAĆ MASŁO DAĆ WYMIESZANĄ MASĘ PRZESMAŻYĆ.
MASĘ OSTUDZIĆ DODAC JAJKO,PRZYPRAWIĆ WYMIESZAĆ JEŻELI MASA JEST RZADKA DODAĆ TROCHĘ BUŁKI TARTEJ WYMIESZAĆ
Z MASY FORMUJEMY KROKIETY KTÓRE NAJPIER OBTACZAMY W JAJKU NASTĘPNIE W BUŁCE TARTEJ.
SMAŻYMY

SMACZNEGO!!!

POLECAM!!