Wieprzowina z grilla (Schab i żeberka)

Wieprzowina z grilla (Schab i żeberka)

Składniki dla 2 osób;

3 kotlety ze schabu,

pasek żeberek pokrojonych

oliwa,

2 łyżki musztardy Dijon

przyprawa do steku i potraw z grilla

Przygotowanie Przygotowujemy marynatę z oliwy, musztardy i przyprawy do dań z grilla. Kotlety i żeberka marynujemy, wstawiamy do lodówki, aby nabrały smaku minimum na 30 minut.

Zamarynowane paski żeberek grillujemy w pierwszej kolejności (lub smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu), potem układamy plastry schabu i grillujemy dalej, aż oba gatunki mięsa będą miękkie i soczyste. Do tak przygotowanego mięsa podałam sałatę lodową, plasterki pomidorów i ogórka, oraz grillowy rarytas z czosnkiem. Smacznego.