Lekki jogurtowiec z truskawkami

Lekki jogurtowiec z truskawkami

składniki:

2 jogurty greckie po 400 g
1 galaretka cytrynowa
1 galaretka truskawkowa
opakowanie podłużnych biszkoptów
truskawki

Połowę truskawek kroimy w kostkę. Najpierw w 100 ml wrzątku rozpuszczamy galaretkę truskawkową, studzimy i mieszamy z 400 g jogurtu greckiego dodajemy pokrojone w kostkę truskawki, wkładamy na dno formy, wyrównujemy i wkładamy do lodówki aż stężeje. Przygotowujemy drugą warstwę, 400 g jogurtu greckiego mieszamy z galaretką cytrynową rozpuszczoną w 100 ml wrzątku, tutaj wkładamy całe truskawki, przekładamy do formy i wierzchu układamy ciasno gotowe biszkopty, dociskamy je, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki do stężenia. Na drugi dzień odwijamy folię, przykładamy talerz i wyciągamy jogurtowiec z formy. Smacznego.