Składniki
ilość porcji: 10
1 opakowanie (500 g) gotowego ciasta francuskiego
10 frankfurterek lub parówek
musztarda do dekoracji
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 30min. › Gotowanie: 15min. › Gotowe w: 45min.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Za pomocą noża lub nożyczek pokroić ciasto na 10 kwadratów, a następnie każdy kwadrat na 4 paski.
Każdą frankfurterkę zawijać w 4 paski, rozciągając delikatnie ciasto tak, aby pokryło całą kiełbaskę. W odległości 1 cm od jednego końca lekko rozchylić paski ciasta tak, aby frankfurterka pokazała \"twarz\" :) Układać na przygotowanej blaszce.
Piec przez 13-17 minut, aż ciasto będzie złote, a frankfurterki gorące. Musztardą narysować oczy i usta.
laura5 2014-10-29
Pozdrawiamy w środe i życzymy dużo słoneczka na dzis☺.;) U nas tez ferie jesienne wiedz siedzimy w domku i kuchcimy w kuchni.....Cieplutko Was pozdrawiamy Kochani przyjaciele:)Dziekujemy Wam za odwiedzinki :)