Sałatka z mięsem krabowym i awokado

Sałatka z mięsem krabowym i awokado

mięso krabowe z puszki lub paluszki krabowe 200 g
Sos sałatkowy Cezar Knorr 1 opak
Majonez Hellmann's Babuni 3 łyżki
dojrzałe awokado 3 szt
pomidory malinowe 200 g
słodka kukurydza z puszki 100 g
czarne oliwki 100 g
jogurt naturalny 50 ml
pęczek natki kolendry 1 szt
grzanki 20 g
ser żółty starty 1 łyżka

PRZYGOTOWANIE
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.
Paluszki krabowe pokrój w kostkę, następnie połącz z sosem sałatkowym. Posiekaj natkę kolendry i dodaj do składników.
Awokado przetnij na pół i wyjmij pestkę. Za pomocą łyżki oddziel miąższ od skóry, a skórkę zachowaj. Pokrój awokado w kostkę i połącz z krabami.
Pomidorki pokrój w ćwiartki, oliwki przekrój na połówki, kukurydzę odcedź i dodaj do reszty składników.
Całość dokładnie wymieszaj. Przygotowaną sałatkę umieść w skórkach awokado.
Przed podaniem udekoruj sałatkę grzankami.