Jajecznica z kiełkami na chrupiącym toście z warzywami

Jajecznica z kiełkami na chrupiącym toście z warzywami

Składniki

NA JAJECZNICĘ
jajka, rozmiar L 3 szt
oliwa z oliwek 1 łyżeczka
słodka papryka 0.25 łyżeczki
wybrane kiełki 2 łyżki
Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr 0.25 łyżeczki
NA CHRUPIĄCE TOSTY
pumpernikiel 2 szt
musztarda miodowa 1 łyżeczka
NA SAŁATKĘ WARZYWNĄ
ogórek kwaszony 60 g
pomidorki koktajlowe 10 szt
mała marchewka 40 g
czerwona cebula 26 g
olej rzepakowy 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżeczka
czarny pieprz 0.25 łyżeczki

Przygotuj sałatkę. Ogórka pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Natkę posiekaj. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pomidorki przekrój na pół lub na ćwiartki. Wszystkie składniki połącz. Polej olejem. Wymieszaj i dopraw czarnym pieprzem.
Przygotuj tosty. Pumpernikiel przekrój na trójkąty. Posmaruj musztardą miodową. Zapiecz. Jajecznicę wyłóż na tosty. Udekoruj kiełkami.
Rozgrzej oliwę na patelni. Jajka roztrzep ze słodką papryką i przyprawą uniwersalną Delikat. Usmaż.Podawaj z sałatką warzywną.