Gulasz po meksykańsku

Gulasz po meksykańsku

Składniki
Tabela kalorii
dynia
500 g
papryka
2 szt
marchewka
2 szt
ziemniaki
3 szt
pokrojone pomidory z puszki
400 g
czerwona fasola z puszki
400 g
cebula
2 szt
ząbek czosnku
3 szt
papryczka chili
1 szt
olej rzepakowy lub oliwa z oliwek
2 łyżki
Knorr Naturalnie smaczne - Gulasz
1 opak
woda
400 ml
natka pietruszki lub kolendry
1 łyżka

Warzywa umyj i pokrój w kostkę lub na plasterki. Z papryczki chilli usuń pestki i drobno posiekaj.
W rondlu o grubym dnie przesmaż na oleju cebulę, dodaj marchewkę, paprykę i papryczkę chilli, następnie ziemniaki, a na końcu dynię. Smaż mieszając przez mniej więcej 5 minut.
Następnie dodaj posiekany czosnek i pomidory z puszki. Wymieszaj i duś przez chwilę. Dodaj 400 ml wody, gotuj około 15 minut, następnie wsyp zawartość opakowania Gulaszu Knorr. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez około 10 minut.
Pod koniec gotowania odlej z puszki zalewę i dodaj fasolę do gulaszu. Podawaj posypane świeżą natką pietruszki lub kolendrą.