Polędwiczki grzybami nadziane ciastem owinięte.

Polędwiczki grzybami nadziane ciastem owinięte.

Składniki:
Polędwiczka wieprzowa
grzyby u mnie mrożone opieńki
jajko
żółtko
bułka tarta
czosnek pieprz sól tymianek
ciasto francuskie

Wykonanie:
Polędwiczkę oczyszczamy i osuszamy kroimy wzdłuż na pół lecz nie do końca. Nacieramy solą, pieprze, tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Grzyby podsmażamy na patelni do momętu wyparowania wody. Solimy i pieprzymy do smaku. Do grzybów wbijamy jajko i dodajemy trochę bułki tartej by powstała masa. Polędwiczki nadziewamy masą grzybową, owijamy ciastem francuskim i pieczemy ok 35 min w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia ciasto smarujemy roztrzepanym żółtkiem i zapiekamy chwilę do zarumienienia. Smacznego!

agus73

agus73 2017-03-28

mniam...tez takie robi.łam jest pycha..;-D

dodaj komentarz

kolejne >