Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

2 1/2 szklanki mąki
2 jajka
1 1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru
3 dag świeżych drożdży
3 jabłka
1 łyżeczka cynamonu (lub więcej wedle smaku)
szczypta soli
olej do smażenia
Mleko podgrzać. Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże i cukier. Jajka rozbełtać lekko posolić. Do drożdży z mlekiem dodać jajka, mąkę, starte lub pokrojone jabłka, cynamon. Dobrze wyrobić ciasto np. drewnianą łyżką. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Racuchy smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku. Można posypać cukrem pudrem. Oczywiście najsmaczniejsze są na ciepło.
SMACZNEGO!!!!

dodane na fotoforum:

edyta27

edyta27 2008-10-19

Muszą być pyszne :) Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli :)))

renis

renis 2008-10-19

Ale pyszności tak od rana :)miłej niedzielki życze:)

magie

magie 2008-10-19

Smakowicie wyglądają! Dzięki za przepis!

qcharz

qcharz 2008-10-19

PRZEPYCHOTA!!! ;)))
Życzę miłej i smacznej niedzieli. ;)

ffasolka

ffasolka 2008-10-20

mniam :)

edyta27

edyta27 2008-10-23

Życzę miłego czwartku i pozdrawiam :)))

lonicera

lonicera 2008-10-23

Witaj no moj Borowik orginalny mam 23 letnie doswiadczenie choc nie wypieram sie szatanow, jednak w tym roku zadnego nie spotkalam no chyba ze podszywał sie pod niego facet :)hehehh pozdrawiam

dzaga

dzaga 2008-10-23

Dżagunia to Ona

edyta27

edyta27 2008-10-23

miłego wieczoru :)))

majka59

majka59 2008-10-26

Pozdrawiam cieplutko na te jesienne dni.

isia222

isia222 2009-02-28

a jak kładziesz racuchy na patelnie, łyżką czy najpierw rozwałkowujesz ciasto ?

atms14

atms14 2010-01-02

cukiereczki ciasteczka :)

dodaj komentarz

kolejne >