snikers

snikers

mmm pychotka...

atram

atram 2009-06-03

smakowicie wygląda i sama nazwa palce lizać , proszę tylko jeszcze o przepis :)))

milcia2

milcia2 2009-06-04

Ciasto- 3 szklanki mąki, 2 łyżki miodu naturalnego, 1 szklanka cukru 2 jaja,20 dekagramów masła lub margaryny, 2 łyzki sody oczyszczonej rospuszczone w 2 łyżkach ciepłego mleka. Z wszysstkich składników wyrabiamy ciasto, dzielimy na dwie części, blachę prostokątną wykładamy papierem i wyklejamy częścią ciasta i pieczemy 20 minut w 170 stopniach, wykładamy z blachy jeszcze ciepłe , następnie drugą część ciasta wykładamy na blache, na surowe wykładamy masę orzechową tj.10 deko masła 10 deko cukru i 2 łyżki miodu gotujemy dodajemy 30 deko orzechów włoskich pokruszonych lekko i jeszcze gorące kładziemy na surowe ciasto i pieczemy jak pierwszy placek( może wydawać sie surowe po upieczeniu ale jak ostygnie to stwardnieje)odstawić do ostygnięcia. Masa budyniowa;1 szklanka mleka, 1 łyzka mąki pszennej, 0,5 szklanki cukru, 2 żółtka( ugotować budyń) do ostudzonego budyniu dodać 15 deko masła i dobrze utrzeć na koniec dodać łyżkę kakao. Masą przełorzyć wystudzone placki ( z orzechzmi na wierzchu)...

lanta21

lanta21 2019-03-07

p

lanta21

lanta21 2019-03-20

pyszny

dodaj komentarz

kolejne >