Upiec biszkopt z 4 jaj
Masa budyniowa;
1/2 szkl mleka
2-3 żółtka
3/4 szkl cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczke budyniu śmietankowego/waniliowego
cukier waniliowy
1 margaryna Kasia lub Palma
Krem ze śnieżki;
śnieżka
1 galaretka cytrynowa
1 szkl mleka
Ponadto;
duża i 1 mała paczka krakersów słonych
1 gorzka czekolada
1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego(ugotować ok 3-4 godz.)
( ja dałam gotową masę czekoladową)
Masa budyniowa:
Zagotować 1 szkl mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksować żółtka, dodać 1/2 szkl mleka oraz mąkę i łyżeczkę budyniu. Masę jajeczna wlać na gotujace się mleko i ugotowac budyń. Uważać, aby się nie przypalił. Ostudzić i połączyć z margaryną.
Krem ze śnieżki:
Śnieżkę ubić ze szklanką mleka, galaretkę rozpuścić w 1 szkl wody i dodać ostudzoną do śnieżki.
Układamy od dołu w blaszcze;
-biszkopt
-masa budyniowa
-krakersy
-mleko skondensowane
-krakersy
- krem ze śnieżki
- starta gorzka czekolada.
Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na cała noc.Smacznego
gosku 2011-08-20
mniam... w sam raz teraz do kawki...
chyba jeszcze zdaze ???
ewci1 2011-08-27
Wyglada bardzo samkowicie ,nigdy nie jadlam,ani nie robilam ciasta z krakersami ,napewno warto sprobowac...:)
pozdrawiam:)