..Miodowe z serem prażonym..
2.5szkl.mąki
3/4szkl.cukru
2 jajka
1/2 kostki margaryny
2 łyżki miodu
2 łyżki mleka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 cukier waniliowy
1łyżka płaska kakao
Biszkop upieczony z 3jaj (wg.własnego przepisu)
70dag. twarogu trzykrotnie zmielonego
4jaja
1/2szkla. cukru
1/2kostki masła
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
1/2szkl. mleka
cukier lub aromat waniliowy
Mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną posiekac z margaryną. Dodac pozostałe składniki i zagnieśc ciasto. Podzielic je na 2 równe części.Rozwałkowac na dwa placki .(w czasie wałkowania należy co jakis czas posypywac wałek lub blat mąką, ponieważ ciasto jest dośc klejące). Blachę do pieczenia (25x40) wyłożyc papierem. Piec każdy placek oddzielnie w temp. 180°C. przez ok. 10-15 min. (na złoto-brązowy kolor). Po upieczeniu, pozostawic placki do ostudzenia.
MASA SEROWA:
Ser, jajka i masło włożyc do głebokiego garnka, dodac cukier lub aromat waniliowy i mieszając, podgrzewac na małym ogniu. Gdy składniki się połączą i masa będzie gorąca, cały czas mieszając dodac budyń rozpuszczony w szklance mleka. Doprowadzic do wrzenia. Nie gotowac!
Wystudzone placki przekładac gorącą masą serową. Pozostawic ciasto do całkowitego wystudzenia. Zimne ciasto polac polewą czekoladową.Biszkop wkładamy w środek ciasta.Smacznego!
danka1 2012-06-06
to musi być pyszne
babcia1 2012-09-30
o kurcze ale pychotka..
moon7 2013-05-01
Ależ ja jestem spostrzegawcza;-)) ogladalam juz kilkukrotnie calą Twoją galerię.Zachwycalam sie Twoimi wypiekami i daniami, dlatego nie zwrocilam uwagi na bieznik:-))