Grzanki ziołowe do zup i sałatek

Grzanki ziołowe do zup i sałatek

1 krojony chleb - najlepiej czerstwy
(pszenny lub razowy)
czosnek suszony
bazylia
oregano
oliwa
papryka

Kromki chleba kroimy w drobną kostkę.
Część pokrojonych grzanek wrzucamy do miski, posypujemy ziołami, czosnkiem i papryką.
Całość delikatnie spryskujemy oliwą.
Kolejną cześć pokrojonego chleba dokładamy do miski i ponownie doprawiamy odpowiednią ilością przypraw i spryskujemy oliwą.
Po przełożeniu całego chleba mieszamy wszystko delikatnie w misce.
Całość przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 100-150 stopni na pół godziny. W trakcie pieczenia sprawdzamy, czy grzanki równomierenie się suszą, w razie potrzeby możemy je przemieszać.
Po wyjęciu grzanki są gotowe do jedzenia. Można je przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.Polecam

dodane na fotoforum:

mines

mines 2013-03-22

ja robie grzaneczki do zupy serowej ,bardzo je lubie..

agus73

agus73 2013-03-22

oooo mniamuśne........pozdrówka...;-DDD

isia2

isia2 2013-03-23

fajne,

stasia8

stasia8 2013-03-23

Pyszne...

dodaj komentarz

kolejne >