Racuchy z bananami

Racuchy z bananami

1,5 szklanki mleka
3 dag drożdży
2 łyżki cukru
2,5 szklanki mąki
2 jajka
łyżka roztopionego masła
cukier waniliowy
olej do smażenia
babany
Rozczyn drożdżowy:mleko podgrzewam, wkruszam drożdże i dodaję łyżeczkę cukru i pół szklanki mąki. Wszystko mieszam i pozostawiam do wyrośnięcia.
Następnie jajka wybijam do miski i ubijam z cukrem. Dodaję mąkę, cukier waniliowy,roztopione masło delikatnie wszystko mieszając. Czekamy, aż ciasto mocno wyrośnie. Na każdego racuszka układamy kilka plasterków banana, przykrywamy je łyżką ciasta. Smażymy małe porcje na gorącym oleju. Przewracamy na drugą stronę i smażymy przez chwilę.
Racuchy podajemy od razu po usmażeniu .Powiem Wam że niebo w gębie....

ualinki

ualinki 2020-03-08

Miłego wieczoru i smacznego ...pozdrawiam

ualinki

ualinki 2020-03-08

Ufam przepis fajny ...miłegooo

marty

marty 2020-03-08

Smakowite danie … mniam !

gina32

gina32 2020-03-09

Życzę udanego startu w nowy tydzień.
Oraz pieknego dnia☺:)

anad60

anad60 2020-03-09

Pyszności *;*

dodaj komentarz

kolejne >