Składniki
2 puszki gotowej masy krówkowej
12 paczek herbatników pskowanych po 10 sztuk
2 budynie śmietankowe
3 szklanki mleka
2 opakowania śnieżki
400 ml śmietany 18%
1 kostka margaryny
1 łyżeczka żelatyny
starta czekolada
Puszki z masą krówkową włożyć do zimnej wody podgrzewać, żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody,rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody. Budynie ugotować na mleku, ostudzić. Dodaj margarynę, zmiksuj. Śmietanę ubij ze śnieżką połącz z żelatyną. Na dużej blaszce wyłóż herbatniki rozsmaruj jedną puszkę masy krówkowej. Znów ułóż herbatniki rozsmaruj budyń. Przykryj herbatnikami rozsmaruj druga puszkę masy krówkowej.Ułóż herbatniki, posmaruj bitą śmietaną wierzch obficie posyp startą czekoladą.Wstaw do lodówki na kilka godzin.
wgr51 2010-09-26
pyszne...
tenia45 2010-09-26
Moniu u Ciebie jak zwykle pyszne wypieki.....
Pozdrawiam i zycze milego wieczoru:))
blanca 2010-09-26
Ale pyszności mniam mniam , miłego niedzielnego wieczorku życzę:))
pola13 2010-09-26
Witam:)łał........to dopiero pyszotki,i jakie apetyczne:))pozdrawiam i miłego wieczoru życzę
aneciaa 2010-09-26
a mozna prosic przepis na pric :) z gory dziekuje cos mnie wzielo na ciasta ostatnio
mazurka 2010-09-27
Apetyczne ciasto.
gotujmy 2010-09-27
Juz czuje ten smak ... mmmm