zaleta

zaleta

rozne mam wady i wiele,ale umiem gotowac :D

buli11

buli11 2009-11-26

o....dobra zaleta....nawet bardzo...:)

daisydee

daisydee 2010-01-27

no dobra -więc poproszę o przepis:)

moriana

moriana 2010-01-27

- 0,5 kg maki,
- 2 jajka,
- 1/2 szklanki cukru (ja daje 1/3),
- 1/3 kostki margaryny do pieczenia (ja daje maslo),
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia,
- woda.

stopic i ostudzic maslo. zmiksowac make,proszek do pieczenia,zoltka,cukier. dodac 1-2 szklanki wody i chlodne maslo. wszystko zmiksowac, ciasto ma byc jak gesta smietana. na koniec + ubite na sztywno bialka i wszystko delikatnie wymieszac lyzka. po jakichs 3-5 min. mozna wylewac na rozgrzana gofrownice :D. enjoy!

daisydee

daisydee 2010-01-28

mniam! już robię:)

dodaj komentarz

kolejne >