maxmen 2011-09-16
Kurde... ale bym tam pobuszował... :)))
iwonas0 2011-09-16
I to w jakich ilościach , jaka różnorodność:)) pozdrawiam cieplutko
luanka 2011-09-16
Wow!świetne!
Pozdrawiamy popołudniowo!
piwolub 2011-09-16
Wszystko pięknie wygląda, ale nie wszystko warto kupować !
Wystrzegaj się szafranu bo jest po prostu oszukany. Co warto
kupić ? Pieprz, cały w ziarnach i najlepiej jak jest zielony. Wyprażysz sobie go sama w piekarniku. Paprykę w proszku, kminek, oregano, wszelkiego rodzaju chili oraz pastę Harissę, która to pochodzi z Tunezji, ale jest powszechnie stosowana także w Turcji.
Z Turcji, kilka lat temu, z lokalnego targu w górach Manavgat przywiozłem ponad 15kg przypraw. Pieprz do dziś mam, a to już 7 lat minęło. Nadal wszystko pięknie pachnie.
pozd
agapal 2011-09-16
Pogodnego dnia życzę
chociaż już jesień puka do drzwi,
korzystajmy jeszcze z ostatnich pięknych dni
mijającego lata...
Pozdrawiam :)
agas14 2011-09-16
jakie cudowne kolory...:)
gosica0 2011-09-16
niektóre z tych przypraw są piekące przy jedzeniu i póxniej przy wyjściu)):):):):):):
piwolub 2011-09-16
gosica.....w Turcji nie ma naprawdę ostrych przypraw. Jadłem wszystko co można było dostać i najostrzejszy był sos/pasta Harissa. Ale ma się ona nijak do tego co oferuje Pakistan, Indie lub Wyspy Karaibskie. tam jest kompletny, nieznany dla Nas ODLOT !!!! Taka papryczka Bhut Jolokia na przykład :))) Weżmiesz odrobinkę i jedziesz do szpitala. Ekstrema !
Dla wszystkich smakoszy ostrego żarełka polecam wspanialą stronę moich znajomych http://www.ostrakuchnia.pl/
To jest wielki zbiór informacji i wiedzy na temat paryk z piekła rodem. Można także zrobić tam zakupy. Sosy są odlotow !! Proszę spojrzeć na skalę ostrości http://www.ostrakuchnia.pl/content/view/54/44/
To, co my jemy w Polsce ma się nijak do tego co jest w Azji :)))
pozd
florian 2011-09-18
az tutaj pachnie przyprawami i te kolory , wspaniale , uroczej i pogodnej niedzieli ci zycze