Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.
Dodajemy goździki, cynamon, skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką wina białego, szklanką wina czerwonego,
dodając 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml smirnoffa, 50 ml białego rumu i obowiązkowo 150 ml tequili.
Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej.
Kurczaka w%$#!dalamy, bo jest zbędny.
Natomiast ..... Sos.
Sos jest .... paluszki lizać!
PS. Kurczak musi być martwy, bo inaczej bydle sos wychleje !!!!!!!!!!!!!
dodane na fotoforum:
ewulka1 2012-02-29
A jaką ilość tego sosu można skosztować????????
slawa1 2012-02-29
Ale się uśmiałam,wszystkich ściągam do czytania przepisu,mamy ubaw.Tego jeszcze przepisu nie znałam,ale panowie na pewno wypróbują.A tak na na marginesie.... kogut na zdjęciu wspaniały!!!Wesołego dnia.
szalon 2012-02-29
hahahah dobre
hannae 2012-02-29
Reniu , ja zrezygnuje z kurczaka bo ... nawet martwy i przy takim sosiku dostanie zastrzyk adrenaliny i .... wychla on to sam !!!!!!. ))) .
(komentarze wyłączone)