olaix 2011-02-20
Manka32 :) faworki robię z ciasta kruchego.
Rozwałkowuje je tak cienko jak na makaron, wykrawam faworki-to paski o szer. mniej więcej 3cm. dł.10cm. Smażę je na głębokim rozgrzanym oleju, najpierw z jednej strony potem szybciutko przewracam na drugą i wyciągam, po ostudzeniu posypuje cukrem pudrem i gotowe:)
henry 2011-02-20
oj.. jakie pyszności Olu..... :))))))
Kto wie może i ja w końcu za nie się zabiore.... ostatnio mąz piekł z corka.. jak bylam w pracy do wieczora:)))))
Dobrej nocki, pozdrawiam serdecznie...!!
ps.... dzisiaj wcześniej zmykam... musze:)))
eewaa55 2011-02-21
Pyszne i jakie eleganckie...moje to każdy w innym rozmiarze hihi
re:Olu teraz nawet zimą zamek otwarty dla gości...czynna kawiarnia restauracja a w jednej sali odbywały się wybory sołtysa:))
a to moja jesienna "wizyta" w tym uroczym miejscu
http://www.garnek.pl/eewaa55/3841095/wojnowice-zamek-na-wodzie
Pozdrawiam Cię serdecznie...miłego dnia życzę:))
alemark 2011-02-21
Ale pyszny chruscik... Olu bardzo lubie wiec sie poczestuje...
Sama osobiscie dawno nie robilam, a tu we Wloszech tez robia, ale jest troche inny... troche twardszy...
Milego poniedzialku zycze... pozdrawiam cieplutko....
lusiawj 2011-02-21
ale apetyczne:)!!!! narobilas smaku...ale to nie dla mnie najwyzej jeden cichcem schrupam;)