Pierwszy w tym sezonie działkowy urodzaj.

Pierwszy w tym sezonie działkowy urodzaj.

Topinambur.

kolejne >

olgad

olgad

archiwum

ulubieni

+ dodaj do
ulubionych

[?]

hellena

hellena 8 dni temu

Nigdy nie jadłam, poczytałam w necie co to takiego, bo nie znałam wcześniej. A jak Ty go przyrządzasz?

tebojan

tebojan 8 dni temu

Niczym jakieś zwierzątka.
Jak to się spożywa?

wydra73

wydra73 8 dni temu

Jednak topinambur! Stawiałam na imbir.
I co Wy z nim robicie? On niezależnie od sposobu przetworzenia pachnie terpentyną, albo czymś podobnym.

olgad

olgad 8 dni temu

Dziwię sie, że nie używacie topinamburu.
Po zimię wykopujemy go z ziemi. Można i jesienią, ale wtedy on nie będzie słodki.
Obieramy, jak ziemniaki. Można zrobić salatkę z kwaśnej śmietaną, albo olejem słonecznikowym (nierafinowanym, który ma aromat). Można nie robić salatkę, a prosta zjesć.
Mi sie smakuje :)
Mówią, że można go smażyć, ale nigdy tak nie robiłam.

jadpaw5

jadpaw5 7 dni temu

Jakoś mnie nie pociąga.

olga22

olga22 3 dni temu

myślałam ,ze imbir! mój ulubiony!

dodaj komentarz

kolejne >