P R Z E K Ł A D A N I E C
Petitki „Mleko i miód” 4 paczki (60 ciasteczek)
1 margaryna lub masło
3 budynie bez cukru (!)
3 Śnieżki (bita śmietana w proszku)
4,5 szklanki mleka
2 puszki masy karmelowej (czekoladowej lub innej)
3 x 200ml śmietany 30%
2 łyżeczki żelatyny
Ugotować budyń (bez cukru), wystudzić. Zmiksować margarynę (masło)na puszystą masę dodając po trochę budyniu. W osobnym naczyniu ubić śmietanę ze Śnieżkami, dodać schłodzoną żelatynę (rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody).
Układać warstwy:
I - ciastka, krem budyniowy
II - ciastka, masa karmelowa
III – ciastka, bita śmietana
Śmietanę posypać czekoladą w ziarenkach.
S M A C Z N E G O (*-*)
beata3 2012-01-10
wygląda apetycznie
maxomen 2012-01-11
MIŁEGO
DZIONKA I
POZDROWIONKA:)
SMACZNA FOTECZKA I APETYCZNIE WYGLĄDA:)
ewita68 2012-01-14
No to ja poprosze kawałek, właśnie idę robić kawę bo wróciłam z uczelni, pozdrawiam i życzę miłego sobotniego wypoczywania :))
anusi17 2012-01-16
To moja jak będzie miała tyle latek to pewnie już nie takie cudeńka będzie piekła??