ramelka 2013-06-07
Sernik mrozony:
4 jajka
2 dl cukru
400 gram serka Philadelphia
2 lyzeczki cukru waniliowego
4 dl śmietany (takiej do ubicia)
10 ciastek digestive
Rozgniesc ciastka i wysypac nimi dno formy.
Rozdzielić białka od zoltek. Białka w jednej misce żółtka w drugiej.
Ubic żółtka z cukrem, wymieszać ser z cukrem waniliowym na jednolita masę i wymieszać z zotlkami.
Ubic smietane w trzeciej misce i ostroznie wmieszac w masę serowo-zoltkowa.
Ubic bialka na sztywno i delikatnie wmieszac w druga masę.
Wyłożyć całość na rozgniecione digestive, na wierz można dodatkowo pokruszyc kilka ciastek.
Wstawic do zamrazalnika na conajmniej 3 godz. Na pol godz przed serwowaniem wystawic z zamrazalnika i udekorowac swiezymi owocami.
Polecam! Sernik jest naprawdę pyszny!